Interview met Mr. Wendsor Zhou – Founder & CEO of HORWIN

Afgelopen week hebben wij vanuit BIJCK World een exclusief interview mogen doen met Mr. Wendsor Zhou – CEO van HORWIN Inc, tijdens EICMA 2023 waarin wij vragen konden stellen over de revolutionaire stap in de elektrische mobiliteitssector. HORWIN, zoals zij zelf aangeven een pionier in e-motoren en mobiliteit innovatie, heeft een aantal grensverleggend product ontwikkelingen onthuld in samenwerking met de veelgeprezen custom motorbouwer: Arjan van den Boom. 

Een van de eerste dingen die wij wilden weten is wat HORWIN bedoelt met Project Horizon. 

Mr. Wendsor Zhou: Nou, Project Horizon is een door rijders geleid ontwerp- en ontwikkeling initiatief. Wij brengen rijders en mobiliteit innovators uit Europa samen met de ontwerpers en ingenieurs van HORWIN om samen te werken aan het creëren van baanbrekende producten. 

Om richting aan het ontwerp van het project te geven, werkt HORWIN samen met Arjan van den Boom, de oprichter van Ironwood Custom Motorcycles. Arjan is bekend  om zijn op maat gemaakte cafe racers en vintage builds voor beroemdheden. Als creative director van project Horizon zal Arjan samenwerken met HORWIN en rijders in heel Europa om zijn passie en expertise in te zetten om nieuwe e-moto-concepten en -producten te ontwikkelen. 

Het eerste project dat voortkomt uit Project Horizon zal een gelimiteerde editie zijn van HORWIN’s krachtige e-scooter, de SENMENTI 0.

Hoe ziet de samenwerking met Arjan van den Boom, de oprichter van Ironwood Custom Motorcycles, eruit binnen dit project?

Mr. Wendsor Zhou: Arjan is een meester in het bouwen van custom café racers en vintage motoren voor beroemdheden. Hij is met name Bekend om zijn op maat gemaakte cafe racers en vintage builds voor beroemdheden en zal Arjan tijdens dit project samenwerken met HORWIN en rijders in heel Europa om zijn passie en expertise in te zetten om nieuwe e-moto-concepten en -producten te ontwikkelen. 

Hoe ziet het samenwerken met de community eruit in de praktijk?

Mr. Wendsor Zhou: We willen de community de kans geven hun mening en inzichten te geven binnen Project Horizon over onderwerpen als:

  • Beoordelen van opkomende e-mobiliteitstechnologie en ondersteuningsbronnen voor e-mobiliteit, zoals openbare oplaad faciliteiten;
  • Ontwerp en planning van lokale product- en e-mobiliteit evenementen;
  • Gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling van nieuwe productconcepten en -functies;
  • Gezamenlijk pre-productie ontwerp en prototype testen – gedreven door evaluatie en beoordeling van leden;
  • Exclusieve en/of vroege toegang tot aangepaste samenwerkingsprojecten en beperkte edities.

Wat is het eerste project dat we van Project Horizon kunnen verwachten?

Mr. Wendsor Zhou: We zijn heel trots om de gelimiteerde editie van de SENMENTI 0 aan te kondigen vandaag tijdens onze presentatie op EICMA 2023; Dé HORWIN’s high-performance e-scooter.

Deze hebben wij vorig jaar tijdens EICMA ’22 voor het eerst gepresenteerd. SENMENTI 0 heeft indrukwekkende prestaties die de huidige EV-categorie overstijgt. We zijn momenteel bezig met het finetunen van het ontwerp en het opschalen van onze productiecapaciteiten.

Wat is de prijsstelling voor de SENMENTI 0 en hoe kunnen geïnteresseerden een pre-order plaatsen?

Mr. Wendsor Zhou: De verkoopprijs voor de SENMENTI 0 begint bij € 14.900,- exclusief BTW. De pre-orders zijn gestart tijdens EICMA 2023 en de levering van de door Arjan custom-getunede SENMENTI 0 staat gepland voor eind 2024. De eerste pre-orders zijn binnengekomen afgelopen dagen, daar zijn we zeer verheugd mee.

Hoe kunnen Europese rijders betrokken raken bij dit programma?

Mr. Wendsor Zhou: Rijders krijgen de kans om samen met Arjan van den Boom te werken aan de custom SENMENTI 0 door deel te nemen aan het Project Horizon programma. 

We zullen ook community activiteiten organiseren zoals het cureren van opkomende e-mobiliteit technologieën en het plannen van lokale product- en mobiliteit evenementen. Dit zal vanuit ons nieuwe digitale community platform gebeuren, welke we op dit moment aan het ontwikkelen zijn.

Wat onderscheidt Project Horizon van andere initiatieven in de EV- en e-motorsector?

Mr. Wendsor Zhou: Dit is de eerste keer dat een bedrijf in deze sector de community van rijders en mobiliteit gebruikers direct betrekt bij de ontwikkeling van hun producten. We willen samenwerken met experts en rijders om niet alleen betere producten te maken.

Een van de belangrijkste kenmerken van onze modellen is de mogelijkheid om op te laden via car chargers, wat de flexibiliteit en het gebruiksgemak voor de eindgebruiker aanzienlijk vergroot. De car chargermogelijkheid bij HORWIN betekent dat gebruikers hun elektrische voertuigen kunnen opladen met behulp van de standaard laadinfrastructuur die ook wordt gebruikt voor elektrische auto’s. 

Dit maakt het mogelijk om met onze producten gebruik te maken van het groeiende netwerk van openbare laadstations, wat essentieel is voor langere ritten en voor rijders die geen toegang hebben tot een privé laadpunt. Deze laadoptie is niet alleen handig maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van elektrische voertuigen. Door de compatibiliteit met car chargers kunnen HORWIN-gebruikers profiteren van snellere laadtijden, waardoor ze hun voertuigen efficiënter kunnen gebruiken en de tijd die nodig is om te ’tanken’ kunnen minimaliseren. Dit is vooral handig voor mensen die hun elektrische motorfiets of scooter gebruiken voor dagelijks woon-werkverkeer of voor professionele doeleinden.

Eerder hoorden wij in de speeches iets voorbij komen over de Coach app, wat kan die app?

Mr. Wendsor Zhou: De “coach functie” in onze HORWIN modellen, verwijst naar een geavanceerd systeem van rijassistentie dat de bestuurder enerzijdshelpt bij het verbeteren van hun rijvaardigheden en anderzijds het veiliger gebruik van onze motoren. De exacte functionaliteiten en de technologie variëen per mode, maar enkele algemene kenmerken zijn:

Rijgedrag Analyse:
De motor kan gegevens verzamelen over hoe de bestuurder rijdt, inclusief snelheid, remgedrag en bochtenwerk. Deze gegevens kunnen worden geanalyseerd om de bestuurder feedback te geven over hun rijstijl.


Veiligheidswaarschuwingen:
Als het systeem potentieel gevaarlijk rijgedrag detecteert, zoals het te snel nemen van bochten of abrupt remmen, kan het waarschuwingen geven om de bestuurder aan te moedigen hun gedrag aan te passen.

Stabiliteitscontrole:
Sommige geavanceerde systemen kunnen ingrijpen om de stabiliteit van de scooter te behouden als ze detecteren dat de bestuurder de controle dreigt te verliezen, bijvoorbeeld door het aanpassen van de motor output of het remgedrag.

Tips voor efficiënt rijden:
De coach functie kan ook tips geven voor een efficiënter gebruik van de scooter, zoals het optimaliseren van het energieverbruik of het aanbevelen van de beste snelheden voor verschillende rij omstandigheden

Noodhulp:
In het geval van een ongeval kan de scooter automatisch hulpdiensten waarschuwen of noodsignalen sturen naar vooraf ingestelde contacten.

Tot slot, hoe kunnen geïnteresseerden meer informatie verkrijgen of zich aanmelden voor Project Horizon?

Mr. Wendsor Zhou: We nodigen rijders en liefhebbers uit om meer te ontdekken en zich aan te melden voor Project Horizon of om de nieuwe SENMENTI 0 te reserveren via onze website – www.horwin.com

Nog niet uitgelezen? Bekijk dan een van onze andere blogs.