Het beste helm vizier voor elk weertype: merken en merken die je moet kennen.

Als motorrijder weet je dat het weer onvoorspelbaar kan zijn en dat je altijd voorbereid moet zijn op verschillende omstandigheden. Een van de belangrijkste onderdelen van je uitrusting is dan ook je helm vizier. Maar welke vizieren werken het beste in welke weersomstandigheden? En welke merken en producenten moet je kennen? In deze blogpost geven we je een overzicht.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten helm vizieren zijn. Zo zijn er heldere vizieren voor normale omstandigheden, getinte vizieren voor zonnige dagen en anticondens vizieren voor vochtige omstandigheden. Daarnaast zijn er vizieren met een polariserende werking, die schittering verminderen en dus ideaal zijn voor rijden op waterige wegen.

Verschillende weersomstandigheden en wat voor een helm vizier het beste werkt:

Zonnig weer: 

Als het zonnig is, wil je een helm vizier dat voldoende bescherming biedt tegen de zonnestralen. Een donker vizier of een vizier met een zonneklep is dan een goede optie. De volgende merken en fabrikanten bieden vizieren die geschikt zijn voor zonnig weer: Shoei, AGV, HJC, Shark en Bell.

Regenachtig weer:

Als het regent, wil je een helm vizier dat voldoende bescherming biedt tegen de regen en het zicht niet belemmert. Een helder vizier met een anti-condens coating is dan een goede optie. De volgende merken en fabrikanten bieden vizieren die geschikt zijn voor regenachtig weer: Schuberth, Nolan, Arai, Scorpion en LS2.

Bewolkt weer:

Bij bewolkt weer wil je een helm vizier dat voldoende contrast biedt en het zicht niet belemmert. Een gele of oranje tint in het vizier kan hierbij helpen. De volgende merken en fabrikanten bieden vizieren die geschikt zijn voor bewolkt weer: Shoei, AGV, HJC, Shark en Bell.

Mistig weer:

Bij mistig weer wil je een helm vizier dat voldoende contrast biedt en het zicht niet belemmert. Een vizier met een gele of oranje tint kan hierbij helpen. Daarnaast is het belangrijk dat het vizier niet snel beslaat. De volgende merken en fabrikanten bieden vizieren die geschikt zijn voor mistig weer: Schuberth, Nolan, Arai, Scorpion en LS2.

Koud weer:

Bij koud weer wil je een helm vizier dat voldoende bescherming biedt tegen de kou en het zicht niet belemmert. Een vizier met een dubbele laag kan hierbij helpen. De volgende merken en fabrikanten bieden vizieren die geschikt zijn voor koud weer: Shoei, AGV, HJC, Shark en Bell.

Het juiste merk helm vizier!

Als het gaat om merken en producenten, zijn er enkele die er echt uitspringen. Zo is het helm vizier van Shoei een van de beste op de markt. Dit merk heeft een breed scala aan vizieren voor verschillende omstandigheden, waaronder getinte en anticondens vizieren. Ook Arai is een merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige vizieren. Hun Pinlock anticondens systeem is een van de beste op de markt.

Voor degenen die op zoek zijn naar een betaalbaarder alternatief, is HJC een goed merk om te overwegen. Hun vizieren zijn van goede kwaliteit en hebben een anti-kraslaag. Ook Shark Helmets heeft een goede reputatie als het gaat om vizieren en biedt een breed scala aan opties voor verschillende weersomstandigheden.

Als je op zoek bent naar specifieke producten, raden we de volgende aan:

  • Shoei CWR-1 Pinlock vizier: dit vizier is geschikt voor Shoei helmen en heeft een anticondens laag en UV-bescherming.
  • Arai VAS-V Max Vision vizier: dit vizier is geschikt voor Arai helmen en heeft een anticondens laag en een polariserende werking.
  • HJC HJ-09 vizier: dit vizier is geschikt voor HJC helmen en heeft een anti-kraslaag en UV-bescherming.
  • Shark Helmets Evo-One 2 vizier: dit vizier is geschikt voor Shark Helmets en heeft een anticondens laag en een polariserende werking.

Kortom, er zijn veel verschillende vizieren op de markt die geschikt zijn voor verschillende weersomstandigheden. Door te investeren in een hoogwaardig vizier van een gerenommeerd merk, kun je er zeker van zijn dat je altijd goed beschermd bent tijdens het rijden.

Hopelijk heb je zo een beter idee van welke vizieren het beste werken bij verschillende weersomstandigheden en welke merken en fabrikanten je moet kennen!

P.s. Vergeet niet om altijd te controleren of het helm vizier geschikt is voor jouw helm en om het vizier regelmatig schoon te maken en onderhouden voor optimaal zicht en bescherming tijdens het rijden. Lees verder in een van onze andere blogs.