Vergeet niet je motorhelm vizier schoon te houden voor helder zicht tijdens het rijden!

Helder zicht tijdens het rijden: waarom het belangrijk is om je motorhelm vizier schoon te houden

Als motorrijder weet je hoe belangrijk het is om goed zicht te hebben tijdens het rijden. Een schoon en helder motorhelm vizier is daarom essentieel. In deze blogposting leggen we uit waarom het belangrijk is om je motorhelm vizier schoon te houden, welke middelen daar het beste voor werken en hoe je ervoor zorgt dat het regenafstotend blijft.

Waarom is het belangrijk om je motorhelm vizier schoon te houden?

Een vuil vizier kan je zicht belemmeren en daarmee de veiligheid van jezelf en andere weggebruikers in gevaar brengen. Daarnaast kan een vies vizier ook zorgen voor vermoeide ogen, omdat je constant moet turen om goed te kunnen zien. Het is daarom belangrijk om je vizier regelmatig schoon te maken.

Welke middelen werken het beste?

Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken om je vizier schoon te maken. Een microvezeldoekje (deze van TurtleWax is geniaal) en wat warm water werken vaak al goed. Wil je een extra schoon resultaat? Dan kun je ook speciale vizierreinigers gebruiken, zoals de Muc-Off Helmet & Visor Cleaner. Deze reiniger verwijdert moeiteloos insecten, vuil en stof van je vizier.

Hoe zorg je ervoor dat het regenafstotend blijft?

Om ervoor te zorgen dat je vizier regenafstotend blijft, kun je gebruik maken van een speciale regenafstotende spray van Nikwax (ook goed voor je goretex). Deze spray zorgt ervoor dat regendruppels van je vizier afglijden en voorkomt dat het vizier beslaat. Zo behoud je goed zicht tijdens regenachtige ritten.

Conclusie

Een schoon en helder motorhelm vizier is essentieel voor een veilige en comfortabele motorrit. Door regelmatig je vizier schoon te maken en te zorgen voor een goede regenafstotende laag, kun je ervoor zorgen dat je altijd goed zicht hebt op de weg. Gebruik de juiste middelen, zoals een microvezeldoekje, vizierreiniger en regenafstotende spray, voor het beste resultaat.

Wil je meer weten over de beste producten om je motorhelm vizier schoon te maken en regenafstotend te houden? Bekijk dan ons assortiment op bol.com, waar je onder andere de Muc-Off Helmet & Visor Cleaner en de NikWax spray kunt vinden. Wil je meer lezen over motorrijden lees dan een van onze andere BIJCK World blogs.