THE ONE THAT GOT AWAY – “DONNIE”

Is dit een TOTGA?

Misschien niet echt. Ik kan niet zeggen dat ik Donnie echt heel erg mis, of dat ik nog heel vaak aan hem denk. Misschien ben ik zelfs wel blij dat ik hem niet meer heb. Maar weet je? We hebben allemaal die relatie gehad waarvan we wisten dat het niet goed voor ons was maar waar we toch iets te lang aan vast hebben gehouden… Dat is Donnie denk ik voor mij.

Dominating ain’t easy

Donnie is een Honda Dominator uit 1994. Een ééncilinder stampert die door de mannen van Moto Adonis compleet is omgetoverd tot een Flat Track racer die niet alleen visueel prachtig was, maar ook op de track indruk moest maken. En dat, dat is gelukt.

Ik kwam Donnie tegen via het Instagram account van Rusty Gold. Daar had Zoran (de eigenaar) een post geplaatst van de vorige eigenaar met de boodschap dat deze unieke motor een nieuwe eigenaar zocht. Ik klikte op de marktplaats link en was meteen verliefd. Wat een fantastisch ding. Donnie zag eruit alsof een steampunk kunstenaar en de lead designer van Boss samen aan de slag gingen om een ultieme offroad scrambler te bouwen. En dat was zo goed gelukt.

Good from far, far from good

Maar ja, bij de testrit bleek ie toch wat minder netjes dan gehoopt. Losse draadjes, km teller werkte niet goed want moest geijkt worden, de eerste drie minuten was het geen rijden en pas nadat je de choke weer uit had gezet leek het wat lekkerder te lopen; het was een ding met een gebruiksaanwijzing. 

Dus wat doe je dan als je on the spot geconfronteerd wordt met allerlei issues aan een motor die je niet per se nodig hebt? Ja, kopen natuurlijk! Wat anders? Donnie ging mee naar huis. Net als die dude in de kroeg waarvan je weet dat ie trouble is, of die collega waar je echt niks mee kunt beginnen, I chose the dark side. 

Take me home babe

En naar huis, dat was van Rotterdam naar Amsterdam en de snelweg is duidelijk niet Donnie’s thuisgebied… Wat een wind, wat had ie het moeilijk boven de 100km en waarom ging het stuur zo schudden als je hard ging? Dit was niet wat ik van mijn Ducati Multistrada gewend was…

Bye babe

Maar ja, Donnie was ook met een ander doel gekocht: rondjes in de stad rijden en er vooral heel cool uit zien. En dat kon ie als geen ander! Tja, hij zoop als een gek en ik stond steeds met een lege tank stil omdat ie niet eens een ‘bijna leeg’ lampje had maar is dat nu echt zo’n issue? Het zadel was bikkelhard, de voorrem deed bijna niks en hij lekte ongeveer alles dat kon lekken. Maar is dat nu echt zo’n issue…?

Fuck you Donnie

Het werd na een maand of vier en bijna de helft aan aanschafwaarde aan reparaties toch echt tijd om eerlijk tegen mezelf te zijn: Donnie had to go. Dus hij ging in de verkoop. Voor net € 250,- meer dan ikzelf betaald had. Een verlies van bijna 2,5K maar ja. Dan ging ie maar snel weg. Dacht ik. Het duurde 2,5 maand voor ik iemand vond die een redelijke prijs bood en die enthousiast was na een testrit. Donnie heeft een nieuw huis in Friesland. Heeft ie de rit daarheen dan wel goed doorgemaakt? Tuurlijk niet! Ook de nieuwe eigenaar mocht meteen met een gekke storing naar de garage. Stom ding.

Fuck you Donnie.
You were amazing.

Max

Heb je ook een “The One That Got Away” verhaal en wil je deze delen met ons, mail naar naar [email protected] of neem contact op met ons. Wil je verder lezen, bekijk dan onze andere blogs

TOTGA-Donnie-Honda-Dominator
TOTGA-Donnie-Honda-Dominator3
TOTGA-Donnie-Honda-Dominator4