Top 4 schoonmaakmiddel, voor en na de motorrit.

Na een lange rit is het belangrijk om je motor schoon te maken. Dit voorkomt dat je motor vervuilt en dat er roestvorming optreedt. Bovendien is een beetje TLC goed voor je fiets en zie je er aanzienlijk beter uit!

Er zijn veel verschillende schoonmaakmiddelen voor motoren op de markt, maar het is belangrijk om een middel te kiezen dat speciaal voor motoren is ontwikkeld. Deze middelen zijn mild en ze beschadigen de lak van je motor niet.

Hier is een lekkere top-4 schoonmaakmiddelen voor je motor:

Meguiar’s Ultimate Motorcycle Wash schoonmaakmiddel

De ultieme autoshampoo van Meguiar’s, de Ultimate Wash & Wax, biedt veel meer dan alleen reiniging voor je auto. Deze speciaal ontwikkelde autoshampoo verlengt ook de levensduur van je autowax. Met de kracht van Carnauba en Synthetische Polymeren geeft deze shampoo je auto een diepe glans, alsof het net in de wax is gezet! Terwijl je je auto wast, wordt niet alleen het vuil verwijderd, maar blijft er ook daadwerkelijk een beschermende waxlaag achter op de lak.

Bescherming en glans in één! Heb je al een waxlaag op de lak van je auto? Geen probleem! De Meguiar’s Ultimate Wash & Wax verlengt juist de levensduur van je autowax. Dankzij de rijke mix van Polymeren en Carnauba’s, laat deze shampoo tijdens het autowassen direct een nieuwe waxlaag achter op de lak.

Kenmerken van de Meguiar’s Ultimate Wash & Wax:

 1. Hybride Carnauba bescherming voor duurzame glans.
 2. Een zeer schuimende formule tilt effectief het vuil van het oppervlak.
 3. Versterkt de glans van je auto terwijl je wast.

Ervaar nu de ultieme verzorging voor je auto met Meguiar’s Ultimate Wash & Wax en geniet van langdurige bescherming en een oogverblindende glans bij elke wasbeurt!

Chemical Guys Citrus Degreaser schoonmaakmiddel

Maak kennis met de ultieme allesreiniger van Chemical Guys: All Clean+. Deze krachtige formule is ontworpen om elk oppervlak grondig te reinigen en te ontdoen van vuil, vet, vlekken en roest. Met een heerlijke citrusgeur laat het behandelde oppervlak een frisse en schone indruk achter!

Veilig voor alle oppervlakken, kan All Clean+ worden verdund om zowel het interieur als exterieur van je auto grondig schoon te maken. Het is de ideale interieurreiniger die je auto nodig heeft!

Last van onaangename geurtjes? Geen probleem! Chemical Guys APC verspreidt hoogwaardig schuim in kieren en spleten, zodat vuil zelfs van moeilijk bereikbare plekken wordt verwijderd. De natuurlijke geurverwijderingsenzymen vernietigen vieze geuren en laten een heerlijke frisse geur achter.

Hoe gebruik je Chemical Guys All Clean+?

 1. Spoel het oppervlak af met veel water om vuil en vet los te maken.
 2. Voor buitengebruik: verdun 10 delen water met 1 deel APC.
 3. Voor binnengebruik: verdun 20 delen water met 1 deel APC.
 4. Spray op hardnekkige plekken en laat het even inwerken.
 5. Spoel grondig af met een krachtige waterstroom.
 6. Indien nodig, gebruik een interieurspons of borstel voor extra reiniging.

Belangrijkste kenmerken van Chemical Guys All Clean+:

 • Bevat natuurlijke citrusextracten.
 • Geschikt voor zowel binnen als buiten gebruik.
 • Reinigt alles, van tapijten tot motorruimtes.
 • Verwijdert vlekken en nare geurtjes uit auto bekleding.
 • Effectief bij kleverige vet- en olievlekken.
 • Laat een aangename en frisse geur achter.

Turtle Wax Motorcycle Polish schoonmaakmiddel

Turtle Wax GL Renew Polish biedt dé oplossing voor het herstellen van kleur en glans in slechts één eenvoudige stap. Het verwijdert op een gemakkelijke manier krassen, schaafplekken en verweerde plekken.

Deze lakhersteller is ideaal voor oudere auto’s, omdat het de kleur herstelt en doffe, verbleekte lakken weer laat opleven. Voor optimale resultaten wordt aangeraden om binnen twee weken na het aanbrengen van de lakhersteller een autowasbehandeling te geven.

Houd er rekening mee dat dit product bedoeld is om specifieke problemen zoals oxidatie of fijne krassen aan te pakken en niet als algemene autowas te worden gebruikt. Zorg ervoor dat het niet wordt gebruikt op beschadigde laklagen

CarPro Reload Ceramic Coating schoonmaakmiddel

CarPro CQuartz UK Edition is een bijzondere samenstelling van de wereldberoemde CQUARTZ Ceramic Paint Protection, speciaal ontworpen om barre winterse omstandigheden te trotseren.

Deze keramische coating bevat 60% SiO2 met een zuiverheid van 99,9%, waardoor het de eerste nano-silicacoating is met zo’n hoge concentratie. Dankzij deze zuiverheid krijgt jouw voertuig de meest transparante glascoating, wat zorgt voor een langdurige bescherming van de autolak tegen water, vuil, strooizout, ijs, sneeuw en andere verontreinigingen. Hierdoor blijft je voertuig veel langer schoon tussen wasbeurten. SiO2 is een van de hardste materialen ter wereld, wat CQUARTZ UK Edition een uiterst duurzame lakbescherming maakt, en het zorgt ook voor een extreem reflecterende, spiegelachtige afwerking die straalt. Je voertuig zal tot wel twee jaar lang beschermd zijn na behandeling met CQUARTZ UK Edition!

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een nanocoating, zoals CQUARTZ UK Edition, is het zelfreinigende effect. Vuil hecht zich in de eerste plaats niet goed aan het oppervlak, waardoor je jouw voertuig minder vaak hoeft te wassen. Daarnaast voorkomt het antikalkeffect van CQUARTZ UK Edition dat mineralen zich hechten aan het oppervlak, zodat watervlekken moeiteloos kunnen worden verwijderd.

In de keramische coating kit vind je alles wat je nodig hebt:

 • 1 fles CQuartz CQUK 3.0 Ceramic Quartz Paint Protection – 30ml
 • 1 CarPro Applicator Pad
 • 1 suede doek van 40x40cm
 • 5 suede applicatie doekjes (ca. 10x10cm)
 • CarPro Reload – 100ml

Je kunt ook handige extra’s bijbestellen,
zoals CarPro IronX, CarPro TarX en CarPro Eraser.

Het aanbrengen van de keramische coating is eenvoudig:

 1. Was en droog het voertuig.
 2. Gebruik CarPro Iron X en Tar X om de autolak te ontsmetten.
 3. Verwijder eventuele polijstresten met CarPro Eraser.
 4. Breng de ceramic coating aan met de bijgeleverde applicator.
 5. Verspreid de keramische coating in een rechte beweging tot het oppervlak droog aanvoelt.
 6. Poets uit met de meegeleverde suede doek.
 7. Gebruik CarPro Reload na 30 minuten om watervlekken tijdens de droogtijd te voorkomen, en om de glans en hydrofobe eigenschappen te versterken.
 8. Volledige hardheid wordt bereikt in 24 uur.

Belangrijkste kenmerken van CarPro CQuartz CQUK 3.0:

 • 60% SiO2 met 99,9% zuiverheid
 • Extreem reflecterende glans
 • Spiegelachtige afwerking
 • Tot 2 jaar bescherming
 • Zelfreinigend effect
 • Langdurige lakbescherming tegen verschillende invloeden van buitenaf

Bekijk onze ander blogs over motornavigatie en het kledingmerk Know: