Knox. Deel 1 van “ken je merk”

Knox Gear

Je gear. Zo moeilijk! Niet alleen is het belangrijk goed beschermd rond te rijden, het is ook de ultieme uiting van wie jij wilt zijn als motorrijder. Maar waar begin je? Er is zoveel  motor gear te koop en zoveel verschillende dingen om rekening mee te houden. 

Misschien ken je de drie grootste merken wel van naam, maar wat is nu het verschil? En waar moet je kijken voor die supertoffe jas die én laat zien dat je de stylish scrambler person bent, maar die ook CE rated is voor als blijkt dat je niet de de best rijdende scrambler persoon bent…? 

Zoals je ondertussen gewend bent van BIJCK World : we got you! In deze serie gaan we een paar van de belangrijkste motor gear merken langs om te kijken wat hun unieke eigenschappen zijn, en je te laten zien waarom je er wel (of juist niet!) zou moeten shoppen. We beginnen met het Engelse KNOX. 

Wat is het?

KNOX is een merk dat zich focust op high-tech oplossingen voor de motorrijder die álles wil: niet alleen de hoogste ratings qua veiligheid, maar ook een toffe moderne look, de mooiste materialen en een perfecte aanpassing voor de weersomstandigheden.  


KNOX heeft een aantal van de meest opvallende items in de motorbranche in haar assortiment, maar hun pièce de resistance is toch echt wel de Handroid motorhandschoen.

Een unieke all weather handschoen met een opvallend systeem dat de bovenkant van je vingers beschermt en een draaischijf om hem vast te snoeren. Niet alleen kan de schrijver na drie crashes bevestigen dat hij superveilig is en ik nooit meer een andere handschoen aan doe, het ziet er gewoon f*#king tof uit.

De Mk 5 is nét gelanceerd en ziet er nog toffer uit, en is er nu in drie kleurstellingen. (Maar natuurlijk koop je gewoon zwart, duh)

KNOX BIJCK world 3

Een andere unieke aanpak van motorkleding is hun Urbane lijn. Ondertussen wordt het veel gekopieerd door andere merken, maar de KNOX Urbane motorcycle vest is een unieke jas die het midden houdt tussen een motorjas en de padding waarmee je American Football spelers ziet lopen.

Het resultaat is een vederlichte jas, die iedereen eruit laat zien alsof ze in Gotham city de misdaad gaan bestrijden.
Waait super goed door en is eigenlijk de nummer 1 keuze voor een zomerjas in echt warme gebieden waar je wel lucht wilt voelen maar toch beschermd wilt rijden.

KNOX BIJCK world 4
KNOX BIJCK world 1

Voor wie is het?

Knox kies je óf voor de look, of omdat je gewoon het allerbeste wilt. De look is vooral modern en high-tech en niet per se een goede combi met je Harley Chopper, maar door de sobere kleuren en mooie materialen is er bijna geen bike waar je niet met KNOX op kunt gaan zitten.

Is het duur? 

Tja. Eigenlijk kunnen we niks anders zeggen dan: ja. KNOX maakt oprecht heel mooie spullen die ook echt aanvoelen als topkwaliteit, maar ze geven het niet weg. Je zou hier naar kunnen kijken als je je final form van motorrijder zoekt, maar als je bezig bent met een setje bij elkaar sprokkelen voor je eerste proefles zouden we adviseren KNOX nog even over te slaan…

Waar koop ik KNOX?

In Nederland zijn meerdere dealers die KNOX artikelen verkopen, ook online. Maar mocht je liever een keer in de winkel de artikelen willen proberen of zien kijk dan op Jopa Racing voor een van de dealers die KNOX verkopen.

Heb je zelf een product of merk waar je graag een keer iets over wilt schrijven, bloggen, vloggen, laat het ons weten via [email protected].