The one that got away: Kawasaki Z900

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? Nee?
Trust me, het bestaat echt. Het moment dat ik het telefoontje kreeg over de Kawasaki Z900 die net binnen was gekomen bij de dealer was ik het geld al aan het overmaken, and damn what a bike that was.

Mijn eerste Kawasaki

Op mijn 22ste haalde ik mijn A rijbewijs met code 80 en kocht ik een Kawasaki Z300. Deze motor leerde mij alles over een motor aan de hand manoeuvreren en motorrijden. Ondanks de beperkte 35KW zorgde het lichte gewicht voor veel plezier en verbaasde ik menig motorrijder met mijn Z300. Hoewel ik graag meer vermogen wilde, genoot ik van het pushen van de z300 op bijvoorbeeld het circuit. Totdat de dealer mij belde en zei: “Anita, ik heb vandaag een getunede Kawasaki Z900 van 2020 binnen gekregen met een volledig zwart frame en rode accenten, dit is jouw motor”. Ik was meteen verkocht, het was meant to be.

Liefde op het eerste gezicht

Uiteraard heb ik zo snel mogelijk een proefrit ingepland, ja, zelfs na openingstijd en het was ongekend. Toen ik terugkwam van de proefrit konden ze – zelfs met mijn helm op – de grote glimlach zien, ik was officieel verliefd. Het vermogen, de looks en vooral: ik pas er gewoon op. Tip toeing through life, maar dat was ik toch niet anders gewend dus ik nam dat voor lief.

Mods mods en nog meer mods

De motor had van zichzelf al wat aanpassingen, een verkorte tail tidy en een andere uitlaat. Ik heb er gedurende de tijd nieuwe spiegels, hevels en een windscherm erop laten zetten, maar dit zijn de standaard mods. Het werd pas leuk toen ik benaderd werd door een bedrijf dat custom stickersets maakt voor motoren, om mijn motor dus volledig te gaan customizen. Na deze transformatie viel ik nogmaals voor dezelfde motor, maar dit keer niet zwart met rode accenten maar zwart met goud.

Kawasaki-Z900_3
Kawasaki Z900_2
Kawasaki Z900_0

D-day

Ik genoot van elke rit op mijn Z900 en was vastbesloten om hem nooit weg te doen. Maar op een zaterdagmiddag werd ik van achteren aangereden en werd mijn motor door een schade-expert total loss verklaard. De pijn is nog steeds voelbaar en de tranen staan in mijn ogen als ik dit schrijf. The one that unfortunately got away. Not that I wanted to, but someone made me. I miss you, R.I.P.

Anita
Instagram

Kawasaki Z900_KWNK_07012022_ANITA_ROLLERS-10_Original

Heb jij zelf ook een verhaal, avontuur of ervaring waar je een  blog over wilt of hebt geschreven?
Neem dan contact op met ons via info@bijckworld zodat wij kunnen kijken of wij deze kunnen plaatsen op het BIJCK World blog.