VADERDAG OP Z’N BIJCK WORLDS!

Vaderdag. Het is een dag die ons allemaal verbindt.
Want wees eerlijk, of je nu kind bent, vader, opa of partner; vaderdag is natuurlijk een klein beetje een ‘moetje’. 

De commercie regeert en iedereen voelt toch de druk om met iets goeds te komen. En laten we wel wezen; het is nooit erg de vader in je leven toch even te laten voelen dat ie gewaardeerd wordt. En er achteraf achter komen dat ‘daar doen we toch niks aan’ eigenlijk codetaal is voor ‘stiekem vind ik het wel leuk’ voelt ook lullig.

Dat willen we uiteraard voorkomen, dus zijn we aan de slag gegaan om je te helpen de dag (en de vader in je leven) eer aan te doen. Het moet toch, dus here we f*$king go!

Je hebt eigenlijk een aantal opties als het op Vaderdag aankomt. Laat ons de verschillende manieren waarop je met deze dag om kunt gaan eerst benoemen, om daarna per onderdeel de diepte in te gaan en je een aantal goede cadeau-ideeën voor de motorrijdende vader te geven die hierbij passen.

Als het aankomt op vaderdag kun je:

  • Hem volledig in de zeik nemen
  • Een punt over zijn smaak en keuzes maken
  • Gewoon een lief en goed kindpersoon zijn

Is dit een onverwacht en wellicht wat vreemd lijstje?
Goed zo. Welcome to BIJCK World.

Neem de vader in je leven in de zeik

Kijk, eigenlijk is motorrijden natuurlijk een beetje een kinderachtige hobby. Met de outfitjes, de haarstijlen, de accessoires en de ‘wie heeft de meeste pk’s’-discussies. Het zijn gewoon een stel kleuters bij elkaar die samen een clubje hebben gevormd en daar mogen we met zijn allen best een beetje om lachen.
Dus heb je een vader met een klein beetje gevoel voor humor, denk dan eens aan:

Deze mok.

vaderdag mok

Dit t-shirt

Of dit t-shirt

vaderdag t-shirt

Misschien dit t-shirt?

Een punt over zijn stijl maken

De kans dat je vader een stijl-icoon is gewoon niet zo groot. Het is waarschijnlijk een Nederlandse Harrie van ergens tussen de 45 en 75 jaar en wij lopen gewoon niet mee in de wereldtop van meest fashionable guys. Moeten we een keer iets aan doen, maar vaderdag is NIET de dag daarvoor. Vandaag gaan we hem iets geven waar hij waarschijnlijk zelf net iets te blij mee is, maar wij achter zijn rug om kunnen lachen.

Wat het beste werkt in deze categorie hangt sterk af van wat voor motorrijder je vader precies is. Een aantal mogelijkheden passende bij het type vaderfiguur in jouw leven:

De Ducatista

Dit doet absoluut mee voor een podiumplek tijdens de ‘lelijkste horloge ooit’ wedstrijd maar iedereen weet dat de Ducati–rijder niet anders kan dan alles met een Ducati logo tof vinden. Hij gaat dit vol trots dragen en jullie kunnen erom lachen. Duur voor een grapje? Ach ja, maar wat is een mooie herinnering je nu echt waard?

De Mooi Weer Rijder

Misschien rijdt hij niet zoveel. Misschien is het maar 1, 2 keer per jaar dat hij een rondje om het dorp maakt op zijn nagenoeg nieuwe motor, waar hij wel heel graag en heel veel over praat.  Misschien is je vader vooral heel erg een mooi-weer rijder die houdt van het imago en de scene, zonder dat hij per se heel erg ‘about that life’ is. Kan gewoon. Dan is lezen en plaatjes kijken misschien meer iets voor hem… 

De Harleyrijder

Natuurlijk zijn niet alle clichés waar, dat snappen wij ook wel. Maar een beetje plagen mag altijd, plus is het waarschijnlijk super leerzaam voor hem (en jezelf als je meedoet, wat we altijd adviseren).

De ‘ik ben nog niet te oud voor het circuit’ vader

Iedereen die iets meer dan een halve track day heeft gedaan kent deze man. Net geen 70, ouwe motor met weinig vermogen en stiekem sneller dan IEDEREEN. We respecteren hem, maar we zijn niet zijn vriend. De nog ontbrekende verbindende factor tussen al deze mannen is nog niet genoemd, en dat is dat ze stuk-voor-stuk nog rijden in het leren pak dat ze in 1972 uit de kofferbak van een Renault 5 op de parkeerplaats van Assen hebben gekocht. Beschadigd, geen rek meer en gewoon onveilig. Deze man moet een nieuw pak.

De ‘ik kan alles op een motor’ vader

Oh ja pap? Ok.
Laat Ronnie en Paddy van Motor Academy je dan eens een dagje onder handen nemen met de circuit-, enduro- of cross-training.
Kijken of je nu écht zo goed bent als je zelf denkt.
Wij gokken dat je daarna een heel stuk beter bent… 

Gewoon een goed kind zijn

Uiteindelijk zijn we natuurlijk alleen maar op zoek naar goedkeuring en een liefdevolle relatie met de vaders in onze levens. Dus, ben jij iemand die graag laat zien dat je je best doet en wil je je pa een mooie dag geven? Hier een paar oprecht goede keuzes die hem zeker blij zullen maken.

Rusty Gold Tough Gloves 

Kan altijd, voor (bijna) iedere rijder. Classic.

SP Connect telefoonhouder

Als hij dit nog niet heeft dan is dit de absolute #1 go to. Je wil nooit meer anders.
Er is concurrentie, maar wij zijn team SP. 

Poetsen is nooit leuk

Maar wel noodzakelijk.
Help je pa een beetje op weg met deze starterkit!

De BikerBuddy sleutelhanger

Het accessoire waarvan niemand wist dat-ie hem echt heel hard nodig had; de BIKER BUDDY!
Superhandig om te voorkomen dat je sleutels jje motor krassen. En dat voor €15,-!

Dit t-shirt is een mooie knipoog en kun je gewoon geven zonder al te veel ruzie. Denken we. We weten natuurlijk niet hoe serieus je vader zichzelf neemt.

Een fijne vaderdag gewenst!

Hopelijk heb je nu wat meer grip op deze intimiderende dag en kun je de gemankeerde relatie met je vader herstellen door liefde te kopen.
Dat doen wij ook altijd.
Enjoy, en tot de volgende!

Wil je meer lezen over de besta cadeaus… We zijn er druk mee bezig, dus heb je tips of zou je graag een lijstje van “de beste van” wille zien laat het ons dan weten via [email protected]. Tot die tijd is er hopelijk nog wat interessants te lezen op een van onze andere blogs.