KAWASAKI – HET JAPANSE GEHEIM VAN ONZE OOSTERBUREN

Een Eerbetoon aan Racers van Wereldklasse

Bijckworld is verheugd, en vooral Neil onze Kawasaki liefhebben, om de lancering aan te kondigen van een exclusieve editie van de Kawasaki Ninja ZX-10RR, ter ere van de formidabele World Superbike-machines bereden door de raceduo’s Jonathan Rea en Alex Lowes.

Deze limited edition-prachtstukken worden zorgvuldig vervaardigd op het heilige terrein van het Kawasaki Racing Team (KRT) hoofdkantoor in Friedrichsdorf, Duitsland. Helaas moeten we onze Kawasaki-fans in ons koude kikkerlandje teleurstellen, want deze buitengewone editie zal exclusief verkrijgbaar zijn in Duitsland. (je kunt ‘m natuurlijk wel altijd nog gewoon importeren – goeie, zal er een blog aan weidden!)

Een Symfonie van Prestatie-Upgrades op de kawasaki

Bij het duiken in het hart van deze machine, de kawasaki ZX-10RR WorldSBK-editie, valt meteen op dat deze een indrukwekkende lijst van verbeteringen biedt ten opzichte van de standaard ZX-10R. Lichtere zuigers en stangen, Marchesini gesmede wielen, DLC-gecoate zuigerpennen en geoptimaliseerde klepveren, om er maar een paar te noemen. Daarnaast hebben de WorldSBK-edities een carbon Akrapovic einddemper, een getinte voorruit, race replica graphics en decals. Bovendien hebben de motoren een plaque op de brandstoftank die het serienummer van de motor aanduidt.

kawasaki
kawasaki

Verzorgingspakket in WorldSBK-stijl

Elke motor wordt geleverd met een verzorgingspakket in WorldSBK-stijl, verpakt in een doos met een certificaat van authenticiteit, ondertekend door Rea en Lowes, een gelaserd glazen blok (met een visuele weergave van de motor), een sleutelhanger en een I-Clip. Het laatste element om de motoren af te maken, is een stickerkit voor de machine, om deze om te toveren tot een replica van Alex Lowes of Jonathan Rea, inclusief nummerborden voor beide rijders.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer prestaties

Voor degenen die op zoek zijn naar nog meer prestaties kan de motor verder worden verbeterd met de optionele racekit. Dit systeem ontgrendelt de variabele lengte van de inlaatkelken (VAI) en zorgt ervoor dat er meer lucht in de motor kan worden geleid, wat het vermogen en de prestaties verbetert.

Onze UK vrienden van VisorDown hebben z’n voorganger al eens in 2021 gereviewed (zie filmpje hieronder)

Maar hoe duur is de Kawasaki eigenlijk

Zoals eerder vermeld, zullen er slechts tien van deze exemplaren worden gebouwd en de vermelde prijs voor de motor op de Kawasaki Duitsland website is €33.145. Ter vergelijking, dit is ongeveer €3.000 meer dan de standaard ZX-10RR performance edition machine.

Voor meer informatie kun je terecht op de  officiele website (in het Duits).

let the good times roll, zoals Kawa zelf zegt | Neil

lees hier onze andere blogs