Een aanhanger, De ultieme gids voor het kiezen van de juiste motor aanhanger!

Hello! back again, nu het weer slechter wordt – wensen we je bij bijckworld natuurlijk wel nog heerlijke ritten toe. Waar zijn die te vinden? misschien wel in het buitenland, maar hoe kom je daar als je niet ellelang op de motor naar je bestemming wil rijden en je wat meer spullen wilt meenemen, met een motor aanhanger?

De aanhanger voor de motorrijde.

Als gepassioneerde motorrijder begrijp je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om je geliefde motorfiets veilig te vervoeren, vooral als je op zoek bent naar avonturen buiten je lokale gebied. Een goede aanhanger kan een wereld van verschil maken als het gaat om het vervoeren van je motor(en). In deze blogpost van bijckworld zullen we bespreken waarom je voor een motoraanhanger moet kiezen om je motor te vervoeren, welke soorten aanhangers het beste zijn voor verschillende situaties en waar je op moet letten als je er een koopt!

Waarom een aanhanger voor het vervoeren van je motor?

Voordat we ingaan op de verschillende soorten aanhangers, laten we eens kijken waarom je zou moeten overwegen om een aanhanger te gebruiken om je motor te vervoeren.

 • Veiligheid: Het vervoeren van je motor op een aanhanger biedt extra stabiliteit en bescherming tijdens het transport, wat de kans op schade aan je motor vermindert.
 • Gemak: Het laden en lossen van je motor op een aanhanger is veel gemakkelijker dan proberen te rijden over lange afstanden, vooral als je meerdere motoren wilt vervoeren.
 • Meer mogelijkheden: Met een aanhanger kun je meerdere motoren tegelijk vervoeren, wat handig is als je met vrienden op pad gaat of deelneemt aan motorrally’s.

Soorten aanhangers voor motor vervoer

Nu we weten waarom een aanhanger een slimme keuze kan zijn, laten we eens kijken naar de verschillende soorten aanhangers en welke het beste bij jouw behoeften past.

Enkelvoudige Motorfiets Aanhanger:

Deze aanhangers zijn ideaal als je slechts één motor wilt vervoeren. Ze zijn compact en gemakkelijk te manoeuvreren. Ze zijn ook budgetvriendelijker en kunnen achter de meeste voertuigen worden getrokken. Je kunt enkelvoudige motorfiets aanhangers vinden bij motorwinkels, online marktplaatsen en gespecialiseerde aanhangerwinkels.

Meervoudige motor aanhanger:

Als je van plan bent om met vrienden (of familie) op motoravontuur te gaan, is een meervoudige motorfiets aanhanger de beste keuze. Deze aanhangers kunnen meerdere motoren veilig vervoeren, wat kostenbesparend en handig is. Ze zijn groter en robuuster dan enkelvoudige aanhangers, dus zorg ervoor dat je voertuig voldoende trekkracht heeft. Je kunt meervoudige motorfiets aanhangers vinden bij gespecialiseerde aanhangerwinkels en online.

Waarop Letten bij het kopen van een Motor aanhanger

Het kiezen van de juiste motoraanhanger is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je motor veilig en probleemloos wordt vervoerd. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen bij het kopen van een motoraanhanger:

 • Capaciteit en Afmetingen: Controleer de laadcapaciteit van de aanhanger om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor het gewicht van je motor(en). Meet ook de afmetingen van je motor om er zeker van te zijn dat deze op de aanhanger past zonder overhang.
 • Type Aanhanger: Kies het juiste type aanhanger op basis van je behoeften. Als je meerdere motoren wilt vervoeren, is een meervoudige aanhanger geschikter. Enkelvoudige aanhangers zijn compacter en gemakkelijker te manoeuvreren.
 • Stabiliteit en Veiligheid: Controleer of de aanhanger is uitgerust met een stevig chassis en een goed werkend veersysteem. Stabiliteit is cruciaal tijdens het transport. Controleer ook of er bevestigingspunten zijn om je motor veilig vast te zetten.
 • Banden en Remmen: Bekijk de kwaliteit van de banden en zorg ervoor dat ze in goede staat verkeren. Controleer ook of de aanhanger is uitgerust met goed functionerende remmen, vooral als je in heuvelachtige gebieden gaat rijden.
 • Opslagruimte: Overweeg of de aanhanger extra opslagruimte heeft voor het meenemen van gereedschap, reserveonderdelen of andere benodigdheden voor je motoravonturen.
 • Materialen en Duurzaamheid: Controleer de gebruikte materialen voor de aanhanger. Roestvrij staal en aluminium zijn duurzame opties die bestand zijn tegen weersinvloeden.
 • Koppelingssysteem: Zorg ervoor dat het koppelingssysteem van de aanhanger compatibel is met je voertuig en dat het veilig en eenvoudig kan worden bevestigd en losgekoppeld.
 • Prijs en Budget: Stel een budget op voordat je gaat winkelen en vergelijk prijzen en functies om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Houd er rekening mee dat goedkope aanhangers mogelijk niet de nodige stabiliteit en duurzaamheid bieden.
 • Klantrecensies en Aanbevelingen: Lees klantrecensies en vraag aanbevelingen van andere motorrijders of experts in de motorindustrie. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in de prestaties en betrouwbaarheid van verschillende aanhangermerken en modellen.
 • Garantie: Controleer of de aanhanger wordt geleverd met garantie. Een goede garantie kan je gemoedsrust geven in geval van onverwachte problemen.

Voorbereiding voor een buitenlandse motorrit

Nu je de juiste aanhanger hebt gekozen, laten we eens kijken naar de voorbereiding voor een motorrit naar het buitenland.

 • Controleer de Wetten en Regels: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en wetten in het land waar je naartoe gaat. Elk land kan verschillende eisen hebben voor het vervoeren van aanhangers en motoren.
 • Documentatie: Neem alle benodigde documenten mee, zoals je rijbewijs, paspoort, kentekenbewijzen van je motor en aanhanger, en eventuele verzekeringen.
 • Veiligheid: Controleer de bevestiging van je motor op de aanhanger zorgvuldig. Zorg ervoor dat alles stevig vastzit en gebruik hoogwaardige sjorbanden.
 • Onderhoud: Voer een grondige inspectie van je motor en aanhanger uit voordat je vertrekt. Controleer bandenspanning, remmen, lichten en alle vloeistoffen.
 • Reisplanning: Plan je route en overnachtingsplaatsen van tevoren. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt tijdens lange ritten.

Door deze overwegingen in gedachten te houden bij het kiezen van een motoraanhanger, kun je ervoor zorgen dat je de juiste aanhanger selecteert die voldoet aan jouw specifieke behoeften en de veiligheid van je motor tijdens het transport waarborgt

Met de tips en inzichten die we hebben gedeeld, ben je klaar voor zorgeloos reisplezier en onvergetelijke avonturen.

Dus, trek eropuit, geniet van de wind in je haren en de vrijheid op twee wielen, blijf veilig en beleef geweldige momenten op de weg!

Keep the rubber side down | Neil ! 🏍️✌️