Motortraining – Alles wat je moet weten voordat je gaat motorrijden – BIJCK World

Terug op de motor na een pauze: ga weer vertrouwd op de motor met een motortraining

Als je een tijdje niet op een motorfiets hebt gereden, kan het best spannend zijn om weer op te stappen. Zelfs als je veel ervaring hebt, kan het voelen alsof je opnieuw moet beginnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je opnieuw op te frissen en je vertrouwen op de motor te herstellen. In deze blogpost zullen we enkele tips geven om je te helpen veilig terug te keren op de motorfiets. Maar los van deze tips, als je enigszins twijfels hebt over je motorrijvaardigheden, neem dan een motortraining waarin alle aspecten van het motorrijden weer doorgenomen worden.

Begin rustig

Als je een tijdje niet hebt gereden, is het belangrijk om rustig te beginnen en jezelf de tijd te geven om weer vertrouwd te raken met de motorfiets. Maak korte ritten op rustige wegen om jezelf de kans te geven om weer te wennen aan de motor en het verkeer om je heen.

Overweeg een opfriscursus

Als je het gevoel hebt dat je meer hulp nodig hebt om je vaardigheden op te frissen, overweeg dan een opfriscursus bij een rijschool of instructeur. Dit kan een geweldige manier zijn om je rijvaardigheid en zelfvertrouwen op te bouwen voordat je weer de weg op gaat.

Check je motorfiets

Voordat je weer de weg op gaat, is het belangrijk om je motorfiets te controleren op eventuele problemen. Controleer de remmen, bandenspanning, oliepeil en verlichting om er zeker van te zijn dat alles in goede staat verkeert en dat je veilig de weg op kunt. Wat ook leuk is om te doen voordat je weer begint met rijden is om weer naar een motor event te gaan, een voorbeeld hiervan is Bijck Show. Op een event kom je weer wat meer in de sfeer van het motorrijden, dit kan helpen met de stap naar zekerder rijden.

Draag beschermende kleding

Als je weer gaat rijden, is het belangrijk om altijd beschermende kleding te dragen. Dit omvat een helm, handschoenen, een motorjack en beschermende broek. Zo zorg je ervoor dat je bij een valpartij zo min mogelijk schade oploopt.

Blijf alert

Het is belangrijk om altijd alert te blijven en om de weg en het verkeer om je heen te blijven scannen. Let op de verkeersborden, verkeerslichten en andere weggebruikers om er zeker van te zijn dat je veilig kunt rijden.

Rijd defensief

Rijd defensief en ga er niet van uit dat andere weggebruikers je zien. Houd voldoende afstand en anticipeer op mogelijke gevaren. Blijf altijd alert en rijd met aandacht voor je omgeving.

Oefen regelmatig

Het is belangrijk om regelmatig te blijven oefenen om je vaardigheden op peil te houden en je zelfvertrouwen op de motorfiets te vergroten. Maak korte ritten om jezelf de kans te geven om te oefenen en meer ervaring op te doen.

Conclusie

Als je na een pauze weer op de motor stapt, kan het even duren voordat je weer vertrouwd bent met het rijden. Door rustig te beginnen, een opfriscursus te overwegen, je motor te controleren, beschermende kleding te dragen en defensief te rijden, vergroot je de kans op een veilige en plezierige rit. Vergeet niet dat het belangrijk is om altijd alert te blijven en regelmatig te oefenen om je vaardigheden op peil te houden.

vertrouwd op de motor

Ben je al in het bezit van je motorrijbewijs maar heb je al een tijdje niet gereden of ben je onzeker op de motor? Dan is de ANWB motortraining echt iets voor jou. De ANWB rijscholen helpen jou graag om weer met zelfvertrouwen de weg op te gaan. 

Bezoek ANWB Motortraining